Image

ARTISTER

This image for Image Layouts addon

Sepideh

En rebell som har ett syfte."
Det är så många som har beskrivit Sepideh genom hela hennes musikkarriär, eftersom hon har arbetat outtröttligt för att vidga gränserna för persisk musik.
Sepidehs uttryck har satt den persiska musikscenen i brand sedan hennes debutalbum 1999. Från den dagen har hon fortsatt vara en av de mest omtalade och eftertraktade artisterna i Iran.
Hennes popularitet fortsätter hela tiden att växa - delvis beroende på hennes starka närvaro i sociala medier och hennes videoklipp har miljontals visningar på digitala plattformar.
Sepidehs musik är en blandning av dans, rock, pop, arabiska och persiska som influeras av amerikanska rockbeats, arabiska och dansrytmer från mellanöstern.
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

Amnullah Amiri 

Amnullah Amiri är en trio från Malmö som spelar afghansk folkmusik. Med instrumenten robab, harmunium och tabla har de länge varit en del av den afghanska fest- och musikscenen i Malmö
This image for Image Layouts addon

Kani Gruppen

Dansa loss med den kurdiska duon Kani från Malmö som har förgyllt fester och tillställningar med sin fartfyllda musik i 20 år.  
This image for Image Layouts addon

DJ Behroz

Eldfestens egen DJ i Malmö har spelat sedan 1995 och låter dig inte stå still en sekund på dansgolvet. DJ Behrooz kommer att bjuda på fartfylld persisk, afghansk och kurdisk musik innan, under, och efter festen. 

ELDHOPPNING

Att hoppa över små eldar är det mest centrala i eldfestens firande. En gammal, folklig tradition där man lämnar det gamla årets besvär och trötthet bakom sig och med eldens styrka hämtar ny kraft inför det kommande året. När du hoppar över elden ska du ropa: "mitt gula till dig! Ditt röda till mig!". Det gula symboliserar trötthet och sjukdom och det röda står för kraft, energi och kärlek.

Barnaktiviteter

Eldfesten är lika mycket barnens högtid som de vuxnas. Upplev sagoläsning, ansiktsmålning, clowner, konståkning, eldsprutare och mycket mer.

MAT

Skansen kommer att vara fylld med olika tält, många av dem erbjuder mat av olika slag. Det kommer att finnas ett stort utbud av olika iranska rätter där huvudrätten är den varma persiska soppan ash reshte. En eldfest är inte en eldfest utan denna folkrätt. Nudlarna i soppan symboliserar lycka och framgång i livet.
Flertalet foodtrucks kommer att finnas på plats för att servera läckra maträtter!

Producent

Image
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS