Image

ARTISTER

This image for Image Layouts addon

SHAHAB TIAM

Shahan Team är en iransk sångare och kompositör stor i Amerika och Mellanöstern. Shahan är född i Iran och visade tidigt ett intresse för musik. I USA bildade han bandet  "Tapesh” som spelade mycket på klubbar i Arizona. I 20-årsåldern kom han till San Diego där han började samarbeta med producenten "Shahyad” för att släppa sitt första album ”One” som har gett Shahab en stor fanskara. Det är en ära att välkomna Shahab Team till Göteborg! 
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

JASMINE KARA

Jasmine Kara är en halvsvensk/halviransk sångerska och låtskrivare som är född och uppvuxen i Örebro.  
Hennes debutalbum "Blues ain't nothing but a good woman gone bad" släpptes år 2010 i Sverige, Storbritannien och Japan och hade stor framgång.  Hon har sedan medverkat i alla de största tv-programmen i Sverige som "Allsång på Skansen", "Let's dance", "Sommarkrysset", "Lotta på Liseberg". Kort därefter fortsatte Jasmine med turné i Storbritannien följt av en lansering och ett genombrott i Japan. Hon klättrade snabbt på radiolistor som japans Tokyo FM och J-wave. 
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

BAHAREH RAZEKH AHMADI

Bahareh Razekh Ahmadi är utbildadvid Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat i flera produktioner för SVT, SR, Riksteatern, Stockholms stadsteater, Malmö Dramatiska Teater, Ung Scen Öst, Rats Teater, Riksteatern och gjort flera egna produktioner. Bahareh är också performance-artist. Verket Iscensättning av Bahareh Razekh Ahmadis konstnärskap var specialskrivet performance för Moderna Museet. Bahareh Razekh Ahmadi är Initiativtagare, konstnärlig ledare och ledsångerska i musikkollektivet Oomaigoosh. 
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

BEHROUZ

Behrouz började sjunga i tidiga tonåren och slutade aldrig. Hans första konsert höll han redan som 19-åring i Iran. Efter att har kommit på tredjeplats i den engelska TV-sända musiktävlingen Stage har saker rullat på snabbt. Tillsammans med producenten Babak Amini som tidigare arbetat med Googoosh och Faramarz Aslani har Behruz nu spelat in sex låtar och tre musikvideos. På Eldfesten får vi ta del av dem. 
This image for Image Layouts addon

CESAR

Cesar Mirzai jobbar som lärare i ekonomi och juridik, men har sysslat med musik i hela sitt liv. Det är kanske inte så konstigt då hans pappa sjunger klassisk persisk sång och de flesta på den sidan av familjen är musiker. Cesar själv skriver sina verk och texter på engelska eller svenska. Temat är genomgående kärlek i en form eller annan – relationer, medmänsklighet och fred på jorden.  
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

DJ SEAN

Dj Sean Vasei har varit aktiv sen 2007.
Både som professionell dj och eventmanager. För 5 år sen började han sin samarbete med Radiojavan.com där han har sin egen podcast "Velgard". Sean har varit med på 4shanbesoori sedan 2008.
This image for Image Layouts addon

HOJAT OCH VAHDAT

Hojat och Vahdat är två bröder från Afghanistan som är både musikproducenter och videoregissörer. Kanske mest kända för deras låt ”Afghanistan” men de producerar hela tiden musik och samarbetar med både etablerade och oupptäckta artister från Afghanistan och Iran. 
Videoklipp
This image for Image Layouts addon

SOROUSH OCH PARHAM

De här unga killarna har gjort succé med sin instrumentala dansmusik och fått folket att jubla och dansa loss framför scenen. Violinisten Soroush och keyboardisten Parham spelar klassiska och minnesvärda låtar som är oundvikliga när man stöter på persisk kultur. Både Soroush och Parham har gjort musik sedan barnsben och under den senaste tiden har de spelat ihop med många fantastiska spelningar bakom sig. På Eldfesten ser vi dem på stora scenen. 
This image for Image Layouts addon

PARIAN

Kulturföreningen Parians färgsprakande dansframträdande innehåller mycket energi för att sprida glädje och fira in det nya året. Traditionell persisk dans blandas med andra kulturella danser, men man kan även hitta influenser från modern streetdance och balett. Föreningen bildades år 2000 och har sedan dess uppträtt på flertalet olika firanden och anordnar även egna fester vid högtider för att sprida glädje och bevara kulturen. 
This image for Image Layouts addon

ELDFÅGEL

Den Göteborgsbaserade duon Eldfågel landar på Eldfesten med en magisk och stämningsfull eldshow du inte får missa! Kom och upplev en vacker och intensiv föreställning där vackert koreograferad elddans möter teknisk skicklighet. Med eldslukning, brinnande klot, eldsolfjädrar, eldstavar och virvlande gnistor skapar de en upplevelse som förtrollar publik i alla åldrar. 
This image for Image Layouts addon

JINO

Jino Dance Association har börjat arbetat med ledning med "ELHAM LATIFI".
Gemenskapen försöker träna lokala iranska danser och dansgrupper från olika delar av Iran är utformade för att ha olika ledande program. 
Jino gemenskapen har haft många föreställningar i hela Sverige, och i år är det också klart att arbeta med Eldfesten.
This image for Image Layouts addon

SETIN

Ideella kulturföreningen Setin startades för mer än ett decennium sedan och jobbar för spridning av kunskap om jämställdhet, demokrati och hälsa. Sedan starten har föreningen ägnat sig åt såväl sociokulturella aktiviteter som utbildningsinsatser. Bland dessa kan poesiaftnar, filmvisningar, seminarier med olika teman, träning och uppvisning av folkmusik och traditionella danser nämnas. Flera gånger under det senaste decenniet har Eldfesten startat med Setins dans- och musikgrupp. 
This image for Image Layouts addon

PSR

Persian Success Ring
Denna förening är en ideell förening av persiska språket i Göteborg, utan att det påverkar någon särskild etnisk grupp eller andra speciella grupper och har ingen religiös eller politisk anknytning.
Att stödja kvinnor, barn och invandrare som är nya i Sverige.

ELDHOPPNING

Att hoppa över små eldar är det mest centrala i eldfestens firande. En gammal, folklig tradition där man lämnar det gamla årets besvär och trötthet bakom sig och med eldens styrka hämtar ny kraft inför det kommande året. När du hoppar över elden ska du ropa: "mitt gula till dig! Ditt röda till mig!". Det gula symboliserar trötthet och sjukdom och det röda står för kraft, energi och kärlek.

Barnaktiviteter

Eldfesten är lika mycket barnens högtid som de vuxnas. Upplev sagoläsning, ansiktsmålning, clowner, konståkning, eldsprutare och mycket mer.

MAT

Skansen kommer att vara fylld med olika tält, många av dem erbjuder mat av olika slag. Det kommer att finnas ett stort utbud av olika iranska rätter där huvudrätten är den varma persiska soppan ash reshte. En eldfest är inte en eldfest utan denna folkrätt. Nudlarna i soppan symboliserar lycka och framgång i livet.
Flertalet foodtrucks kommer att finnas på plats för att servera läckra maträtter!

Producent

Image

Arr.:

Image

SPONSORER

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS