Image

ARTISTER

Image

GOLBANG

Färgstark orkester med oemotståndligt groove! Golbang mixar svensk folkmusik, persisk, baluchisk och kurdisk musik med afrikanska rytmer till en modern gränslös världsmusik. Bandet leds av sångaren Rostam Mirlashari som har kallats "The Prince of Balochi Music" Golbang har spelat över hela Skandinavien och i andra länder och har kommit ut med fyra album, det senaste "Morid" 2016.

Videoklipp
Image

ELAHA SOROOR

Elaha Soroor är en Londonbaserad sångare/låtskrivare från Afghanistan. Hennes musik är djupt rotad i den afghanska folktraditionen och är en vacker kombination av traditionella och moderna ljudbilder med influenser som sträcker sig från medeltida traditioner till jazz, flamenco, pop och electronica. Elahas musik representerar unga generationer i Afghanistan som har en djup stolthet i sin egen kultur och identitet men ändå har en stark önskan om förändring och innovation. Hennes kraftfulla, medvetna texter tar ofta upp teman som invandring, krig, kön och kärlek.

Videoklipp
Image

BARAN BAND

BaranBand får alltid sin publik att dansa!   Bandet leds av de karismatiska bröderna Gian och Marouf Majidi och har blivit känt för sina energiska liveföreställningar. Baran är det kurdiska ordet för regn som renar och skapar nytt. Deras musik består av både egna nya kompositioner och nya arrangemang av traditionell musik. Bandet grundades 2013 och dess medlemmar representerar olika musikaliska kulturer, genrer och rötter.

Videoklipp
Image

Kader Asaad

Kader Asaad är en kurdisk sångare och låtskrivare som sjunger på olika språk
Han är grundare av Jala-bandet i Hewler / Erbil. som släppte sitt första album 1985, efter tre framgångsrika år med konserter och sångskrivning släppte de ett nytt album med namnet Jala part 2 (1988). År 1992 släppte de ett speciellt album på grund av skapandet av det irakiska kurdiska parlamentet.

Videoklipp

Producent

Image

SPONSORER

Image
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS