Image

KONFERENCIER

Image

MICHAEL

Garen Artuni, känd som "Michael", är en välkänd imitatör och programledare från Iran bosatt i Los Angeles. Han har lång erfarenhet inom show business med en stor mängd hängivna fans i tre kontinenter. Under åren har han sålt ut shower och medverkat i välgörenhetskonserter. När den fantastiska Saban-teatern i Beverly Hills för första gången öppnade sina dörrar för en persisk konsert blev det stor succé och Michaels prestation hyllades av både kritiker och publik.

Videoklipp

ARTISTER

Image

RANA MANSOUR

Rana Mansour är en singer-songwriter och pianist i samma anda som Norah Jones, Sade och Alicia Keys. Rana är utbildad vid Berklee College of Music i Boston och var finalist i VH1 "Song of the Year". Hennes musik sträcker sig från pop till soul, R'n'B och samtida musik. Ibland hörs även subtila referenser till hennes persiska bakgrund som hon längtar efter att förena med den västerländska och det globala. 

Videoklipp
MARAl

MARAl

Iranska sångerskan Maral Jahanbakhsh började redan som 13-åring att sjunga som sopran. Hon har gjort många välgörenhetskonserter och på GEMs internationella tv-nätverk. Hittills har hon släppt mer än 10 låtar. Enligt hennes uppfattning är musik det enda som kan rädda vår värld.

Videoklipp
Mirwais Hamrah

Mirwais Hamrah

Mirwaise Hamrah är ett nytt stjärnskott på Afghanistans musikhimmel. Han har gett ut tre album och har uppträtt i en rad olika sammanhang. Häromåret var han en del av Riksteaterns musiksatsning Music for life för nyanlända flyktingar. Syftet var att med musiken som läkande kraft få dem att blicka framåt.


Videoklipp
APAMEH

APAMEH

Fem unga kvinnliga musiker från Iran kommer att invadera scenen med hög energi och snabba rytmer. Härliga tongångar från Kurdistan till Azerbajdzjan utlovas.

KAREVAN ENSEMBLE

KAREVAN ENSEMBLE

Karavan Ensemble består av en grupp som är musiker, konstnärer och dansare som har olika aktiviteter i Göteborg. Gruppen har musik-, konst- och dansundervisning på olika nivåer och i olika former: klassisk, folklore och orientalisk. Föreningen Karavan har som en av sina målsättningar att stödja ungdomar som är intresserade av musik och konst. 

EDDI CAYN

EDDI CAYN

Pedram Djafary med artistnamnet Eddi Cayn har i över tio år arbetat som producent och låtskrivare. Han har sina rötter inom persisk folkmusik där han varit influerad av sin mor som var en välkänd persisk sångerska. Han är en del av produktionstrion “Beatslingers” och grundare av musikkollektivet “The Order”. 

Asad Mariwani

Asad Mariwani

Asad Mariwani medverkar under Eldfestenkvällen med en dansgrupp. De uppträder med kurdisk musik samt dans. 

Videoklipp

Sean

Sean

Dj Sean Vasei har varit aktiv sen 2007, både som professionell dj och eventmanager. För fem år sedan började han sitt samarbete med Radiojavan.com, där han har sin egen podcast Velgard. Sean har varit med på 4shanbesoori sedan 2008.

PARIAN

PARIAN

Parian är en förening med dans och teater som har varit aktiva sedan 2002. Idag uppträder Parian på flera festligheter och högtider. Föreningen håller även sina egna fester vid större högtider. Parian har uppträtt på 4shanbesoori sedan 2008. 

PYROTEKNIK OCH ELDEFFEKTER

Vad är en eldfest utan eld? Skandinaviens största företag inom pyroteknik, Arclight, bjuder på en eldshow som du sent kommer att glömma. Under hela kvällen ryms på scenen  eldkanoner, fyrverkerier, pyroteknik och andra eldiga effekter.

ELDHOPPNING

Att hoppa över små eldar är det mest centrala i eldfestens firande. En gammal, folklig tradition där man lämnar det gamla årets besvär och trötthet bakom sig och med eldens styrka hämtar ny kraft inför det kommande året. När du hoppar över elden ska du ropa: "mitt gula till dig! Ditt röda till mig!". Det gula symboliserar trötthet och sjukdom och det röda står för kraft, energi och kärlek.

NOURUZTÄLT

Inget persiskt nyår utan det dukade bordet sofreh haft sin! I nouruztältet står ett vackert traditionellt dukat bord, likt det som finns i varje persisk familj till nyåret. Enligt traditionen dukas bordet med saker som symboliskt ska representera allt det goda man önskar sig under det kommande året. Det ska vara minst sju saker som börjar med den persiska bokstaven sin, till exempel gräs, torkade frukter, hyacint, mynt, men även andra saker som spegel, rosenvatten och målade ägg. Kom in och ta en selfie med dig och haft sin!

BARNENS TÄLT

I barnens tält är det ständigt full aktivitet! Kom och hälsa på – vi har en mängd olika aktiviteter även för de allra minsta. I barnens tält kan du måla ansiktet, lära dig att arbeta med lera, lyssna på haji pirouzs berättelser och mycket, mycket mer. Kanske vill du bli en tiger? En tussilago? Eller bara pyssla i din egen takt? Alla barn är välkomna!

MAT

Kungsträdgården kommer att vara fylld med olika tält, många av dem erbjuder mat av olika slag. Det kommer att finnas ett stort utbud av olika iranska rätter där huvudrätten är den varma persiska soppan ash reshte. En eldfest är inte en eldfest utan denna folkrätt. Nudlarna i soppan symboliserar lycka och framgång i livet.
Flertalet foodtrucks kommer att finnas på plats för att servera läckra maträtter!

SENIORTÄLT

Är du senior och vill vara med och fira in solens och vårens antågande? Under eldfesten kommer vi att erbjuda ett särskilt seniortält för dig som är över 65 år. I tältet kommer vi att ha många sittplatser och bra uppvärmning så att du inte behöver frysa. Sittplatserna är trots allt begränsade så vi ber övriga att respektera åldersgränsen.

Producent

Image

Arr.:

Image

SPONSORER

Image
Image
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS