Image

LJUS & GLÄDJE

Kom och fira våren, ljuset och gemenskapen den 13 mars då vi säger farväl till vintermörkret och
välkomnar värmen genom att fira Eldfesten i Kungsträdgården.

ELDFESTEN I KUNGSTRÄDGÅRDEN
13 MARS KL 18:00-21:30

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival! Kring sprakande eldar, med skön musik, enastående artister, blixtrande fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande i Kungsträdgården!

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid tisdagen närmast före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Kungsträdgården har blivit en årligen återkommande folkfest mitt i city med tiotusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats mitt i city och berikat Stockholm med en ny tradition.

Eldfesten invigs av:

Image

VIDEOARKIV

Producent

Image

SAMARBETARSPARTNER

Image
Image

Stockholm Styrgruppen

Persis
Priska film
Earth for everyone
Khane Nime
X-cons

SPONSORER

Image
Image
Image
Image
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS