ARTISTER

RANA MANSOUR

RANA MANSOUR

Rana Mansour är en singer-songwriter och pianist i samma anda som Norah Jones, Sade och Alicia Keys. Rana är utbildad vid Berklee College of Music i Boston och var finalist i VH1 "Song of the Year". Hennes musik sträcker sig från pop till soul, R'n'B och samtida musik. Ibland hörs även subtila referenser till hennes persiska bakgrund som hon längtar efter att förena med den västerländska och det globala.
Musiker: Afshin Sotudeh, gitarr, Mazdak Khosrav, bas och Isac Kronholm på trummor.

Läs mer
TWAB ARASH

TWAB ARASH

Tawab Arash, född 1976, är sångare från Afhanistan. Han är yngre bror till den berömda afghanska filmskådespelaren Neman Arash. Tawab började sjunga och lära sig spela keyboard under överinseende av sina bröder och en indisk lärare. 1996 flyttade han till Sverige och hans första två konserter ägde rum i Stockholm tillsammans med Mirwais Hamra.  Efter det har han fortsatt att uppträda professionellt. 
AJAM

AJAM

Ajam är ett Londonbaserat band bildat 2010. Ajam drivs av en passion att förmedla den episka och själfulla kraften i den iranska musiken till en ny generation. Bandets repertoar består av originalstycken som placeras i ett postmodernt ljudlandskap, traditionella folkinstrument blandas med urbana rock beats och baslinjer. Ajam uppträder i en stil som har inspirerats av olika element av iransk folkmusik, som gatu- och marknadsföreställningar, musik kopplad till traditionella sporter och events, religiösa passionsspel och rituella föreställningar. Allt framförs i en dynamisk show som involverar element av dans och rörelse. 

Läs mer
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS