KONFERENCIER

BEHRANG MIRI

BEHRANG MIRI

Även i år har vi äran att ha Behrang Miri som konferencier! Förutom rappare är Behrang en flitigt anlitad föreläsare och debattör med en helt makalös förmåga att få människor att lyssna på de frågor han lyfter. Som musiker utmärker han sig för sin unika stil inom hiphop med avväpnande rytmer och ett eklektiskt sound. Behrang är född i Iran men bosatt i Sverige och är bl a känd från Melodifestivalen där han deltog både 2013 och 2015.


Videoklipp

ARTISTER

BIJAN MORTAZAVI

BIJAN MORTAZAVI

Violinisten och sångaren Bijan Mortazavi är en mångsidig musiker med rötterna i klassisk iransk musik. Han började spela violin redan som 3-åring, vid sju års ålder lärde han sig flera andra instrument. Bijan har skrivit musik i olika stilar som har framförts både av honom själv och av andra artister. På de album han har gett ut spelar han själv samtliga instrument och på scen använder han alltid sin specialtillverkade vita fiol.
På Eldfesten hör vi Bijan tillsammans med Farrokh Raisi, trummor, Hossein Gordin bas, Amir Akbarzadeh, keyboard och Shahram Gholami slagverk.


Videoklipp
KAREVAN ENSEMBLE

KAREVAN ENSEMBLE

Karavan Ensemble består av en grupp som är musiker, konstnärer och dansare som har olika aktiviteter i Göteborg. Gruppen har musik-, konst- och dansundervisning på olika nivåer och i olika former: klassisk, folklore och orientalisk. Föreningen Karavan har som en av sina målsättningar att stödja ungdomar som är intresserade av musik och konst.
PARIAN

PARIAN

Parian är en förening med dans och teater som har varit aktiva sedan 2002. Idag uppträder Parian på flera festligheter och högtider. Föreningen håller även sina egna fester vid större högtider. Parian har uppträtt på 4shanbesoori sedan 2008.
BEHRAD

BEHRAD

Behrad är född i Teheran och har hållit på med musik sedan han var 13. För två år sedan började han sin professionella musikkarriär med släpp av sin hit-singel Asheghetam i samarbete med megaskivbolaget Avang. Han har släppt fem låtar med stor succé. Han jobbar med videoregissören Peter Belwoni.
SEAN

SEAN

Dj Sean Vasei har varit aktiv sen 2007, både som professionell dj och eventmanager. För fem år sedan började han sitt samarbete med Radiojavan.com, där han har sin egen podcast Velgard. Sean har varit med på 4shanbesoori sedan 2008.
MAYAN

MAYAN

Mayan sjunger, skriver låtar och spelar taar. Från åtta års ålder sjöng och spelade han teater på olika skolor och började lära sig att spela taar när han var 12. Vid sidan av musiken var idrotten ett stort intresse, han tog sin högskoleexamen inom idrott på Teherans universitet. Mayan emigrerade till Sverige när han var 27 år och fortsatte att vara aktiv inom musikvärlden. Han har haft många spelningar både i och utanför Iran och fortsätter med detta än idag.
© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS