Tack !

Det råder ingen tvekan om att den 8: e upplagan av Eldfesten / Chaharshanbeh Souri har blivit en stor framgång inte bara som en liveframträdande show utan som en stor tv-produktion. Tusentals människor besökte oss i hjärtat av Stockholm, Göteborg och Malmö och miljontals människor såg Stockholms evenemang direktsänt i sina TV rutor i hela Sverige och runt om i världen. Dessa fantastiska evenemang
skulle aldrig ha blivit av utan ert varma deltagande , mina fantastiska medarbetare och de 100 tals volontärer som hjälpte oss under kvällen.
Å vägnar av Riksteatern och alla medlemmar av Eldfestens Styrgrupp i Stockholm, Göteborg och Malmö, vill jag härmed uttrycka min tacksamhet och uppskattning för ert deltagande i denna folkliga fest.
Från djupet av mitt hjärta önskar jag er ett Gott Norouz och ser fram emot att se er nästa år.
Norouz Pirouz.

Varmaste hälsningar
Mansour Hosseini
Producent

Chaharshanbeh soori 2017

LJUS & GLÄDJE

Kom och fira våren, ljuset och gemenskapen den 14 mars då vi säger farväl till vintermörkret och
välkomnar värmen genom att fira Eldfesten i Kungsträdgården.

ELDFESTEN I KUNGSTRÄDGÅRDEN
14 MARS KL 18:00-21:30

Välkommen till vårvinterns stora utomhusfestival! Kring sprakande eldar, med skön musik, enastående artister, blixtrande fyrverkerishower, barnaktiviteter och doftande persiska linsgrytor firar vi vårens antågande i Kungsträdgården!

TV-kanalen Manoto TV sänder evenemanget live till hela världen bl a till Iran och SVT2 direktsänder hela härligheten mellan kl 18:30-20:00 och i SVT24 Kl 20:00-21:30 samt hela programmet på SVT Play.

Eldfesten är en folklig icke-religiös högtid som har firats bland många olika folkslag under nästan 4000 år, trots förbud i vissa länder. På persiska heter högtiden Chaharshanbeh Soori och firas alltid tisdagen närmast före det iranska nyåret, Nouroz, som i sin tur infaller på vårdagjämningen. Precis som i det svenska traditionella Valborgsfirandet hälsas naturens förändring med flammande eldar, att vinter blir vår och att solen och ljuset kommer tillbaka.

Eldfesten i Kungsträdgården har blivit en årligen återkommande folkfest mitt i city med tiotusentals besökare. Alla, oavsett nationalitet, ålder, religion och etnicitet ska känna sig lika välkomna att delta i firandet. Det är en fest för mångfald och integration, som har tagit plats mitt i city och berikat Stockholm med en ny tradition.

I SAMARBETE MED

SPONSORER

STYRGRUPPEN

© Copyright ELDFESTEN
POWERED BY HIVA RELATIONS